csrf
Goudvoorelkaar logo
Goudvoorelkaar

Thuismentor School's cool Gouda

Ben je maatschappelijk betrokken? Vind je het leuk om een band met een leerling op te bouwen? En te helpen bij schoolse zaken? Ben je geduldig? Gun jij een kind ook een stabiele schoolloopbaan? Ben je bereid je langer aan een jongere te binden (1.5 schooljaar)? Dan zijn we echt op zoek naar jou, wij zoeken thuismentoren voor leerlingen die de overstap gaan maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Geïnteresseerd? Neem contact op voor meer informatie! De aanmeldingen zijn enorm dit jaar, we kunnen je hulp goed gebruiken om jongeren het steuntje in de rug te geven dat ze verdienen. Tot snel? Warme groet, Najlae (mentorcoördinator School's Cool Gouda - Brede School mentorproject)

Lees meer

structureel

Binnenstad, Bloemendaal, Goverwelle, Noord, Plaswijck

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Taal & lezen

Beschrijving

Ben je maatschappelijk betrokken? Vind je het leuk om een band met een leerling op te bouwen? En te helpen bij schoolse zaken? Ben je geduldig? Gun jij een kind ook een stabiele schoolloopbaan? Ben je bereid je langer aan een jongere te binden (1.5 schooljaar)? Dan zijn we echt op zoek naar jou, wij zoeken thuismentoren voor leerlingen die de overstap gaan maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Geïnteresseerd? Neem contact op voor meer informatie! De aanmeldingen zijn enorm dit jaar, we kunnen je hulp goed gebruiken om jongeren het steuntje in de rug te geven dat ze verdienen. Tot snel?
Warme groet,
Najlae
(mentorcoördinator School's Cool Gouda - Brede School mentorproject)

Praktische informatie

Locatie

Binnenstad, Bloemendaal, Goverwelle, Noord, Plaswijck

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van School's Cool Gouda

Gouda

Vrijwilliger - voorlezer VoorleesExpress

School's Cool Gouda

Met de VoorleesExpress kun jij, met maar een uurtje in de week, een groot verschil maken voor een kind in je omgeving. Door samen 20 keer te lezen en taalspelletjes te doen, heb je een meetbaar effect op de taalontwikkeling van een kind. Wij zijn op zoek naar creatieve vrijwilligers die met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal. Het liefst meertalige voorlezers die kunnen lezen in meerdere talen of één specifieke taal, zoals de Poolse taal of Arabische taal. Jij kunt ook een voorlezer zijn!

Structureel
Jongeren
Gouda

Vrijwilliger - coördinator VoorleesExpress

School's Cool Gouda

Omschrijving De VoorleesExpress Gouda is een project waarbij kinderen 20 weken lang thuis voorgelezen worden door enthousiaste vrijwilligers (18+). Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verrijkt de taalomgeving in huis en brengt mensen met elkaar in contact. Daarbij staat het voorleesplezier centraal; samen lezen is leuk en gezellig! Als coördinator ondersteun je de voorlezers en gezinnen bij het voorleestraject. Je bezoekt de gezinnen drie maal (de eerste keer, halverwege en de laatste keer) en zorgt voor een goede afstemming tussen gezin en voorlezer. De coördinator is goed op de hoogte van wat er bij de gezinnen thuis speelt en houdt de verwachtingen en doelstellingen in het oog. Het streven is dat ouders blijvend hun kinderen kunnen stimuleren in de taalontwikkeling, ook nadat het voorleestraject is afgerond. Samen met de voorlezer en de ouders zoekt de coördinator naar de kansen en mogelijkheden die het beste passen bij elk specifiek gezin. Eigenlijk voer je een klein project van A tot Z uit, een leerzame en leuke ervaring! Functieomschrijving Je hebt regelmatig gesprekken met de projectleiding en de vrijwillige voorlezers in jouw team en je bent goed bereikbaar voor hen. Je signaleert hoe hun trajecten verlopen en onderneemt actie waar nodig en denkt mee over het voorleestraject. Je houdt je op de hoogte van de voortgang van de gezinnen en je team via “Mijn VoorleesExpress”, de app voor vrijwilligers van de VoorleesExpress. Je bent in het bezit van een device waarmee je de coördinatie vanuit huis digitaal kan oppakken. Profiel: - leeftijd minimaal 18 jaar - communicatief vaardig - coachend - flexibel - gemiddelde ureninzet is circa 80 uur per voorleesseizoen (voor- en/of najaar). De meeste activiteiten vinden ’s avonds plaats en drukke periodes worden afgewisseld met rustige periodes.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Gouda

Gastvrouw bij het Leger des Heils

Leger des Heils

De huiskamer en winkel van korps Gouda zijn dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend open voor iedereen die zin heeft in een kop koffie of thee, een goed gesprek, een spelletje of die voor een klein prijsje iets wil kopen in de ‘tweede kans’ kledingwinkel. Onze gastvrouwen serveren in de huiskamer koffie of thee en eind van de ochtend een tosti en verse, door onze kok gemaakte soep. Wij zoeken uitbreiding van ons vrijwilligersteam voor de dinsdag- of de woensdagochtend. Bent u vriendelijk en gastvrij, kunt u goed luisteren en hebt u een warm hart voor mensen van allerlei komaf en rangen en standen? Kom dan snel bij ons langs voor een kennismaking !

Structureel
Jongeren
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Gouda

Duiventil onderhouden

De Duiventil

De Duiventil is ruim 10 jaar geleden geplaatst in Gouda om de overlast van duiven op een diervriendelijke manier te beperken. In de til kunnen de duiven eten en eieren leggen. De eieren worden verwisseld zodat het aantal duiven niet groeit. Vrijwilligers onderhouden de duiventil, geven de duiven voer en water en verwisselen de eieren. We zoeken mensen die zoveel mogelijk op een vaste ochtend per week 1,5 uur dit werk willen doen. Het is pittig werk en tamelijk vies! Maar ook dankbaar en nuttig. En af en toe gezellig koffiedrinken met de andere vrijwilligers. Dierenliefhebber, praktisch ingesteld, niet vies van een beetje duivenpoep.

Structureel
Jongeren
Gouda

Taalcafé De Walvis zoekt taalvrijwilligers

Taalhuis

Op vrijdag van 20.00 - 21.30 uur is er een taalcafé in Ontmoetingscentrum De Walvis, in Korte Akkeren. Mensen uit de hele wereld komen daar om te oefenen met Nederlands spreken en luisteren. De mensen gaan in kleine tafelgroepjes in gesprek met elkaar. Bij elke tafel zit een vrijwilliger die zorgt dat iedereen aan het woord komt. Lijkt het je leuk om elke week of om de week bij deze gezellige avonden een tafelgroepje op gang te helpen? Dan horen we graag van je.

Structureel
Gouda

Gastheren/vrouwen gezocht voor Buurthuis

Kwadraad

Voor Ontmoetingscentrum De Walvis in Gouda zijn we op zoek naar gezellige en enthousiaste gastheren en vrouwen, die willen helpen het centrum te laten bruisen! Ontmoetingscentrum De Walvis is 1 van de 3 ontmoetingscentra van Kwadraad Maatschappelijk werk en een ontmoetingsplek voor iedereen en staat midden in de wijk. Buurtbewoners en organisaties die iets willen doen voor en met mensen én de wijk, kunnen tegen een laag tarief bij ons een ruimte huren. Per week vinden er zo'n 35 activiteiten plaats en bieden we wekelijks plek aan zo'n 400 mensen. Een greep uit de wekelijkse activiteiten: - Kookclubs. Buurtbewoners koken voor mensen uit de buurt in onze professionele keuken - Kinder(speel- en les )activiteiten - Taallessen - Dansactiviteiten - Sjoel- en kaartclub - Ondersteuning bij het leven door Sociaal werkers Als gastheer of gastvrouw: - Wordt je ontzettend gewaardeerd en voor je gezorgd door de organisatie Kwadraad Maatschappelijk Werk - Wil je graag iets doen voor mensen - Maak je deel uit van een team van 8 andere enthousiaste gastheren en vrouwen - Ben jij hét aanspreekpunt tijdens jouw dienst van het ontmoetingscentrum voor alle bezoekers van het centrum. - Zet jij koffie en thee en geef jij bezoekers een welkom gevoel met een praatje over het weer óf een goed gesprek - Zet je jouw creatieve, organisatie of andere talenten in om het centrum nog meer te laten bruisen en diverser te maken - Help je mee tijdens leuke buurt verbindende evenementen in en om de Walvis. - Help je mee ideeën of wensen uit de wijk op te halen bij bezoekers Je interesse getrokken? loop eens binnen of bel, app of mail!

Structureel
Jongeren
Gouda

Lesbegeleider Natuur- en Duurzaamheidslessen

Centrum voor Natuur en Milieu Educatie de Zwanebloem/ ODMH

Ons Centrum voor natuur- en milieueducatie (CNME) de Zwanebloem organiseert educatieve activiteiten voor leerlingen van de basisschool. Op de leszolder van kinderboerderij ‘de Goudse Hofsteden’ geven vrijwilligers les over verschillende onderwerpen zoals natuur, het weer, duurzaamheid, gezondheid en huisdieren. Zou jij eens per week of per twee weken een basisschoolklas willen begeleiden in een les over dieren/natuur? De lessen vinden plaats op de leszolder van CNME de Zwanebloem dat gevestigd is op de Kinderboerderij Gouda. Bij de lessen zijn de leerkracht en ouders aanwezig. Een les duurt 2 tot 2 ½ uur. Wij bieden jou: • Een interessante en inspirerende functie voor bijv. 1 dagdeel per week; • Een inwerktraject door de vaste vrijwilligers; • Vrijwilligersuitjes. Wij vragen: • Mensen met belangstelling voor het werken met kinderen en voor natuur. • Mensen die geen angst hebben voor het hanteren van kleine dieren. • Diepgaande kennis van de natuur is niet nodig.

Structureel
Gouda

Barmedewerker Brasserie Gewaeght

Zorgpartners Midden Holland Prinsenhof

VOOR TUSSEN DE MIDDAG (ca. 11.30 tot 13.30 uur) OP DAG(EN) IN OVERLEG zijn wij op zoek naar (een) vrijwilliger(s) die het team in onze Brasserie wil ondersteunen. De werkzaamheden bestaan uit: - het welkom heten van bewoners, bezoekers en medewerkers - bedienen van de kassa - het serveren van gerechten - lichte schoonmaakwerkzaamheden Bent of kent u iemand die deze vrijwilligerstaak op zich wil nemen, neem dan contact op voor meer informatie. Wat vragen wij van u: - U maakt zichzelf graag nuttig; - U bent sociaal ingesteld - U bent enthousiast en flexibel; - U kunt verantwoord zelfstandig werken en volgt instructies op; - Afspraak is afspraak en u doet uw uiterste best om deze afspraak na te komen; - U heeft affiniteit met de doelgroep dementerenden; - U beheerst de Nederlandse taal redelijk tot goed; Wij bieden: *Inwerkprogramma en proeftijd *Samenwerkingsovereenkomst (Na een proefperiode van 1 maand) *Verzekering conform vrijwilligersbeleid Zorgpartners Midden-Holland *Mogelijkheid tot deelname aan relevante workshops en scholingen. *Gratis lidmaatschap Service Pakket *Kerstpakket en jaarlijks een vrijwilligersfeest/ -uitje

Structureel
Gouda, Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger MEE op Weg Midden Holland

MEE Plus

MEE op weg MEE op Weg is een initiatief vanuit MEE om mensen met een beperking de kans te geven om samen met een vrijwilliger zelfstanding te leren reizen. Dit kan gaan om de route van huis naar school of een ander reisdoel. De vrijwilliger en deelnemer gaan samen onder begeleiding van de MEE coördinatoren een traject starten om de vastgestelde doelen te behalen. Dit kan zowel met de fiets, trein, tram of bus. De visie van MEE Midden Holland op vrijwillige inzet MEE Midden Holland wil een bijdrage leveren aan actief inwonerschap en sociale verbondenheid. Wij zijn van mening dat het werk van onze beroepskrachten en vrijwilligers hiertoe een wezenlijke bijdrage levert en van waarde is voor onze organisatie en daarmee voor de maatschappij. Dit is verwoord in onderstaand statement: Vrijwilligersprofiel De vrijwilliger sluit aan bij de keuzevrijheid van de deelnemer. De vrijwilliger luistert- en denkt mee op een vriendschappelijke manier en helpt door samen te doen. De vrijwilliger helpt de deelnemer om mee te doen in/aan de samenleving De vrijwilliger helpt de deelnemer om allerlei obstakels te overwinnen onderweg. De vrijwilliger is flexibel inzetbaar en heeft meer mogelijkheden dan een professional qua tijd en qua afstand-betrokkenheid. De vrijwilliger heeft affiniteit met de doelgroep. De vrijwilliger is bereid om cursussen of trainingen te volgen gegeven door MEE. Een vrijwilliger van MEE op Weg is een hartelijk mens, die geïnteresseerd is in het leven van een ander en graag wil helpen. Wij zoeken vrijwilligers die: • Al wat levenservaring hebben • Zelf in balans zijn • Om kunnen gaan met diverse soorten problematiek • Empathisch zijn, zich kunnen verplaatsen in de ander • Goed kunnen luisteren • Goede communicatieve vaardigheden hebben • Trouw en betrouwbaar zijn • Respect hebben voor andere culturen, godsdiensten en manieren van leven • De ander accepteren zoals die is • Naast de deelnemer kunnen staan, en niet ‘er boven’ Taken • Wij vragen aan vrijwilligers om 1 a 2 uur per week (of om de week) voor een traject van ongeveer 8 weken, beschikbaar te zijn en op pad te gaan met een deelnemer. • Wekelijks (of 2-wekelijks) samen te werken aan het gestelde doel. Voorbeelden van gestelde doelen kunnen zijn: o Leren om zelfstandig naar school te gaan met de fiets of het OV. o Zelfstandig leren reizen met de trein. o Leren omgaan met onverwachte situaties op de weg. o Leren om zelfstandig naar het station te fietsen. o Leren overstappen met de bus. o Omgaan met de drukte in de spits. o Leren om hulp in te zetten onderweg als dat nodig is. • Na ieder oefenmoment geeft de vrijwilliger een terugkoppeling aan de MEE coördinator over het verloop van het oefenmoment. • De vrijwilliger beheert de ov kaarten die zijn vrijgegeven door MEE en levert deze weer in wanneer het doel behaald is. • De vrijwilliger plant en beheert de afspraken die hij/zij maakt met de deelnemer voor het oefentraject. Wat kun je van MEE verwachten? De vrijwilligers van MEE op weg worden ondersteunt en gefaciliteerd vanuit MEE. Deze ondersteuning wordt aangeboden door de coördinatoren van MEE op weg. • VOG (verklaring omtrent gedrag) kan gratis worden aangevraagd via MEE. • Kennismaking met de deelnemer en de MEE coördinator. • Tussenevaluatie met de coördinator van MEE. • Twee keer per jaar neemt de vrijwilliger deel aan de trainingen die zullen worden aangeboden door MEEK2. • Een jaarlijks waardering moment voor vrijwilligers. • Na ieder traject ontvangt de vrijwilliger een VVV cadeaubon ter waarde van €50,00. • Overleg met de coördinatoren van MEE is mogelijk op werkdagen tussen 9:00 en 17:00. • MEE stelt OV kaarten beschikbaar die gebruikt kunnen worden gedurende het traject.

Structureel
Gouda

Rustige empathische vrouw voor gezelschap

Pia

Onze schoonzus heeft sinds kort de ziekte dementie. Zij is alleenwonend vlakbij winkelcentrum Bloemendaal. Ze loopt met een rollator, maar sinds kort kan zij niet meer alleen naar het WCB. Tot voor kort kon ze dit wel, was echt een uitje voor haar. Koffiedrinken en/of klein boodschapje doen. Ze is bijna tot haar 80ste jaar een slimme, zelfstandige en ondernemende vrouw geweest. Nu door de ziekte vasculaire dementie zeer beperkt geworden. Is wel redelijk mobiel en houdt van praten en gezelschap. Wie vindt het fijn om een dagdeel mee inhoud en kleur te geven aan haar veranderde leven. Ze heeft haar partner op vrij jonge leeftijd verloren en een zoon. We doen binnen haar kleine netwerk ons best met elkaar en met de Thuiszorg, en de huishoudelijke hulp om haar nog een fijne comfortabele tijd te bieden binnen haar verlies. Kun en wil jij een lichtpuntje zijn in haar week?

Structureel