csrf
Goudvoorelkaar logo
Goudvoorelkaar

Thuismentor School's cool Gouda

Ben je maatschappelijk betrokken? Vind je het leuk om een band met een leerling op te bouwen? En te helpen bij schoolse zaken? Ben je geduldig? Gun jij een kind ook een stabiele schoolloopbaan? Ben je bereid je langer aan een jongere te binden (1.5 schooljaar)? Dan zijn we echt op zoek naar jou, wij zoeken thuismentoren voor leerlingen die de overstap gaan maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Geïnteresseerd? Neem contact op voor meer informatie! De aanmeldingen zijn enorm dit jaar, we kunnen je hulp goed gebruiken om jongeren het steuntje in de rug te geven dat ze verdienen. Tot snel? Warme groet, Najlae (mentorcoördinator School's Cool Gouda - Brede School mentorproject)

Lees meer

structureel

Binnenstad, Bloemendaal, Goverwelle, Noord, Plaswijck

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Taal & lezen

Beschrijving

Ben je maatschappelijk betrokken? Vind je het leuk om een band met een leerling op te bouwen? En te helpen bij schoolse zaken? Ben je geduldig? Gun jij een kind ook een stabiele schoolloopbaan? Ben je bereid je langer aan een jongere te binden (1.5 schooljaar)? Dan zijn we echt op zoek naar jou, wij zoeken thuismentoren voor leerlingen die de overstap gaan maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Geïnteresseerd? Neem contact op voor meer informatie! De aanmeldingen zijn enorm dit jaar, we kunnen je hulp goed gebruiken om jongeren het steuntje in de rug te geven dat ze verdienen. Tot snel?
Warme groet,
Najlae
(mentorcoördinator School's Cool Gouda - Brede School mentorproject)

Praktische informatie

Locatie

Binnenstad, Bloemendaal, Goverwelle, Noord, Plaswijck

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Gouda

Lesbegeleider Natuur- en Duurzaamheidslessen

Centrum voor Natuur en Milieu Educatie de Zwanebloem/ ODMH

Ons Centrum voor natuur- en milieueducatie (CNME) de Zwanebloem organiseert educatieve activiteiten voor leerlingen van de basisschool. Op de leszolder van kinderboerderij ‘de Goudse Hofsteden’ geven vrijwilligers les over verschillende onderwerpen zoals natuur, het weer, duurzaamheid, gezondheid en huisdieren. Zou jij eens per week of per twee weken een basisschoolklas willen begeleiden in een les over dieren/natuur? De lessen vinden plaats op de leszolder van CNME de Zwanebloem dat gevestigd is op de Kinderboerderij Gouda. Bij de lessen zijn de leerkracht en ouders aanwezig. Een les duurt 2 tot 2 ½ uur. Wij bieden jou: • Een interessante en inspirerende functie voor bijv. 1 dagdeel per week; • Een inwerktraject door de vaste vrijwilligers; • Vrijwilligersuitjes. Wij vragen: • Mensen met belangstelling voor het werken met kinderen en voor natuur. • Mensen die geen angst hebben voor het hanteren van kleine dieren. • Diepgaande kennis van de natuur is niet nodig.

Structureel
Gouda

Duizendpoot

Historische Vereniging Die Goude

Gouda is een stad om trots op te zijn. Historische Vereniging Die Goude zoekt een 'duizendpoot'. Kent u de kunstuiting in de onderdoorgang onder het spoor door in de Stationstraat ‘Gouda is een tijdmachine. Je kan in elke eeuw uitstappen.’ De kunst is van de hand van Klara Smeets. De werkgroep Gouda Tijdmachine heeft de ambitie om de woorden van deze kunstenares om te zetten in een digitale vorm. Veel geschiedenis van Gouda ligt vast in papieren archieven of beeldmateriaal. De werkgroep Gouda Tijdmachine spant zich in verschillende groepen in om deze archieven om te zetten in digitale vormen en met elkaar in verband te brengen. Daarmee wordt beoogd een beeld te krijgen van Gouda op een bepaald moment in de geschiedenis: en dus “uit te stappen” in een bepaalde periode. Het project blijkt zeer omvangrijk te zijn. Dit project wordt in nauwe samenwerking met het Streekarchief Midden-Holland uitgevoerd. Het team van Gouda Tijdmachine heeft nog vele handjes en voetjes nodig om het project verder in gang te brengen en uit te voeren. Dat gaat van mensen die de archiefstukken (meestal als fotomateriaal beschikbaar) om kunnen zetten in digitale vorm. En ook mensen die het overzicht houden van alle werkzaamheden die worden uitgevoerd en die nog uitgevoerd moeten worden.

Structureel
Gouda

Barmedewerker Brasserie Gewaeght

Zorgpartners Midden Holland Prinsenhof

VOOR TUSSEN DE MIDDAG (ca. 11.30 tot 13.30 uur) OP DAG(EN) IN OVERLEG zijn wij op zoek naar (een) vrijwilliger(s) die het team in onze Brasserie wil ondersteunen. De werkzaamheden bestaan uit: - het welkom heten van bewoners, bezoekers en medewerkers - bedienen van de kassa - het serveren van gerechten - lichte schoonmaakwerkzaamheden Bent of kent u iemand die deze vrijwilligerstaak op zich wil nemen, neem dan contact op voor meer informatie. Wat vragen wij van u: - U maakt zichzelf graag nuttig; - U bent sociaal ingesteld - U bent enthousiast en flexibel; - U kunt verantwoord zelfstandig werken en volgt instructies op; - Afspraak is afspraak en u doet uw uiterste best om deze afspraak na te komen; - U heeft affiniteit met de doelgroep dementerenden; - U beheerst de Nederlandse taal redelijk tot goed; Wij bieden: *Inwerkprogramma en proeftijd *Samenwerkingsovereenkomst (Na een proefperiode van 1 maand) *Verzekering conform vrijwilligersbeleid Zorgpartners Midden-Holland *Mogelijkheid tot deelname aan relevante workshops en scholingen. *Gratis lidmaatschap Service Pakket *Kerstpakket en jaarlijks een vrijwilligersfeest/ -uitje

Structureel
Gouda

Computer en ICT Assistent (wachtlijst)

Goede Doelen Tankstation De Baanderij / Centrum voor Hulporganisaties

Wie zijn we? Goede Doelen Tankstation De Baanderij is sinds 1999 actief op Industriestraat 1 in Gouda. Daar hebben we een 24/7 zelfbediening tankstation, wasboxen en een wasstraat met steeds meer klanten. Dat zorgt voor inkomen dat we met volle overtuiging investeren in het DB Centrum voor Hulporganisaties. Zo helpen we ruim 170 verschillende goede doelen organisaties per jaar met logistiek, productie, transport en nog veel meer. Een container met schoolmeubilair voor Kenia, een ambulance voor Suriname of kisten gereedschap voor Tanzania, noodhulp voor oorlogsgebied: we helpen graag! Hiervoor hebben we een loods van 4000m2 en een buitenterrein waarop zo’n 30 containers met hulpmateriaal staan. Met een kleine staf en veel vrijwilligers houden we de kosten laag en helpen we waar mogelijk. Onze eigenschappen: Vriendelijk, betrokken, persoonlijk, oplossingen zoeken, gedreven, afspraken nakomen. Wie zoeken we? We zoeken een nieuwe vrijwilliger als Computer en ICT Assistent voor 4 – 16 uur per week. Op dit moment hebben we genoeg assistentie voor deze klus, maar dat kan snel veranderen - we kunnen je wel een plekje op de wachtlijst / oproeplijst geven. Wat ga je doen? Alle technische werkzaamheden die we in eigen beheer doen aan laptops, desktops en randapparatuur voor hulporganisaties (vaak scholen) in het buitenland. We krijgen regelmatig flinke hoeveelheden computers en daarvan kunnen er meestal veel ingezet worden voor hulporganisaties. Een gedeelte is niet meer te gebruiken en die recyclen we zo veel mogelijk. - Bepalen wat herbruikbaar en wat recyclebaar is - Testen van instellingen, software en hardware - Demonteren van onderdelen - Onderdelen vervangen - Controleren en gebruiksklaar maken En als dat lukt hebben we vast nog meer klussen voor je… Wie zoeken we? - Iemand met een technische opleiding en achtergrond - Iemand met passende werkervaring - Je wilt graag goed werk afleveren en werkt precies - Je bedenkt praktische oplossingen - Je kunt (na uitleg en inwerken) geheel zelfstandig en zonder begeleiding klussen uitvoeren, soms samen met andere vrijwilligers - Je bent ouder dan 18 en jonger dan 75 jaar ( echt waar...leeftijd maakt niet uit) Wat bieden we? - Een open werksfeer - We kijken naar kansen en mogelijkheden en wat je leuk vindt - Veel variatie en afwisseling, soms zelfs op hele korte termijn - Geen (vrijwilligers) vergoeding - Flexibiliteit maar geen vrijblijvendheid - Werktijden en werkdagen in overleg, kan op 'vaste dagen' en op oproepbasis, tussen 09:00 en 16:00 uur. Lijkt het je wat of heb je vragen? Neem dan contact op met Perry of Gertjan. Stuur ons een bericht waarin je je voorstelt en duidelijk maakt wat je kunt en wilt en hoe je ons wilt helpen. Als we daar blij van worden nodigen we je uit voor een kennismakingsafspraak (met korte rondleiding). Lijkt het ons daarna allebei wat dan kom je twee weken proefdraaien. Je reactie is welkom!

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Gouda

Begeleiding bij werken op de zorgboerderij

Zorgpartners Midden Holland Prinsenhof

Samen met jonge mensen met dementie werken op de zorgboerderij iets voor u? Voor de donderdagmiddag zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die wil ondersteunen bij het wekelijkse bezoek van een groep jonge verpleeghuisbewoners met dementie aan de zorgboerderij. Iedere donderdagmiddag tussen 12:00 en 16:30 uur gaan we met een groep jonge bewoners werken op de zorgboerderij in Bergambacht, waar we allerhande (klus-)werkzaamheden verrichten. We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die samen met de groep verpleeghuisbewoners en een vaste medewerker mee wil naar Bergambacht (groepsvervoer is geregeld) en hen wil ondersteunen bij hun werkzaamheden op de zorgboerderij. Lijkt het u leuk om niet alleen zelf fysiek bezig te zijn op de zorgboerderij maar juist ook om onze bewoners te stimuleren en begeleiden en daar waar nodig te ondersteunen bij hun werkzaamheden op de zorgboerderij? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Onze vrijwilligerscoordinator en jobcoach kunnen u alles vertellen over dit bijzondere project. Wat vragen wij van u: - U bent fysiek fit; - U bent enthousiast en flexibel; - U bent geduldig en kunt goed luisteren; - U kunt affiniteit met de doelgroep jonge mensen met dementie; - U weet cliënten te motiveren en hebt sociale kwaliteiten en uitstraling; - U vindt het belangrijk dat onze cliënten zich geborgen voelen; - U kunt verantwoord zelfstandig werken en volgt instructies op van collega's; - Afspraak is afspraak en u doet uw uiterste best om deze afspraak na te komen; - U beheerst de Nederlandse taal redelijk tot goed; Wij bieden: *Inwerkprogramma en proeftijd *Samenwerkingsovereenkomst (Na een proefperiode van 1 maand) *Verzekering conform vrijwilligersbeleid Zorgpartners Midden-Holland *Mogelijkheid tot deelname aan relevante workshops en scholingen. *Gratis lidmaatschap Service Pakket *Kerstpakket en jaarlijks een vrijwilligersfeest/ -uitje

Structureel
Gouda

Gastvrouw bij het Leger des Heils

Leger des Heils

De huiskamer van korps Gouda is dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend open voor iedereen die zin heeft in een goed gesprek, een spelletje of die voor een klein prijsje iets wil kopen in de ‘tweede kans’ kledingwinkel. Onze gastvrouwen serveren dan koffie of thee en eind van de ochtend een tosti en verse, door onze kok gemaakte soep. Wij zoeken uitbreiding van ons vrijwilligersteam voor de woensdagochtend. Bent u vriendelijk en gastvrij, kunt u goed luisteren en hebt u een warm hart voor mensen van allerlei komaf en rangen en standen? Kom dan snel bij ons langs voor een kennismaking !

Structureel
Jongeren
Gouda

Algemeen bestuurslid (vrijwilliger)

Wereldwinkel Gouda

De Wereldwinkel is de fairtrade cadeauwinkel van Gouda en wordt gerund door 35 enthousiaste vrijwilligers en een betaalde winkelmanager. Het bestuur is verantwoordelijk voor alle activiteiten die namens de Wereldwinkel worden uitgevoerd. Dit betekent dat wij het beleid bepalen, bijvoorbeeld door vast te stellen hoe op nieuwe ontwikkelingen wordt ingespeeld. Het bestuur vergadert 1 keer per maand. Op dit moment is het bestuur op zoek naar een Algemeen bestuurslid Taken • Je denkt mee over het ondernemingsplan en de uitvoering daarvan • Je draagt bij aan de verdere beleidsontwikkeling • Je geeft mede richting aan nieuwe ontwikkelingen • In overleg met de overige bestuursleden worden de taken verdeeld Functie-eisen • Je bent gemotiveerd om de missie en de visie van de Wereldwinkel uit te dragen • Je bent communicatief vaardig • Je vindt het leuk om samen te werken maar kunt ook zelfstandig functioneren Informatie en sollicitatie Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jessica Buitink, secretaris van het bestuur, te bereiken op telefoonnummer 06-54920121. Jouw bondige sollicitatiebrief met cv kun je sturen naar winkel@wereldwinkelgouda.nl

Structureel
Gouda

Overbelaste ouders zoeken adempauze 1x pw

Kwadraad

Een ochtend of middag per week oppassen op een kind, en zo de ouders wat lucht geven. De ouders zijn best in staat om voor hun kind(eren) te zorgen, maar hebben het nu even zwaar. Bijvoorbeeld vanwege ziekte, of een scheiding. Ze kennen te weinig mensen bij wie ze hun kind even onder kunnen brengen. Door een dagdeel per week (gemiddeld, maar het mag ook meer of minder) het kind op te vangen, zorg je ervoor dat de ouders zelf voor hun kinderen kunnen blijven zorgen en voorkom je dat de stress toeneemt waardoor ze 'zwaardere' hulp nodig hebben. Je hoeft met het kind niets bijzonders te doen. Het draait gewoon een dagje per week mee in jouw/jullie leven. Jij bent als het ware een (extra) oom of tante, opa of oma, buurman of buurvrouw bij wie het weer onbezorgd kind kan zijn. Lijkt je dit wat? Neem dan contact op met Laura, Steunoudercoordinator bij Kwadraad. Zij vertelt je er graag meer over!

Structureel