csrf
Goudvoorelkaar logo
Goudvoorelkaar

Vrijwilligerswerk waarbij je wordt uitgedaagd

Aanbod: vrijwilligerswerk waarbij je wordt uitgedaagd Buurtbemiddelaar in Gouda Soms wordt het woongenot verstoord door problemen met de buren. Dan kan Buurtbemiddeling een oplossing zijn. Buurtbemiddelaars helpen buren om de overlast bespreekbaar te maken. Als getrainde vrijwilliger ga je (altijd) samen met je collega bemiddelaar op pad. Wat bieden wij jou? . Een manier om actief bij te dragen aan leefbaarheid in Gouda . Een basistraining Buurtbemiddeling . Begeleiding door een professionele coördinator . Een enthousiast en gemotiveerd team Wat vragen wij van je? . Flexibele inzet bij huisbezoeken bemiddelingen (je eigen agenda is leidend) . Goed kunnen luisteren . Bereidheid om trainingen te volgen en deel te nemen aan teamavonden Ben je geïnteresseerd en ouder dan 20 jaar? Neem dan contact op met: Monique - coördinator Buurtbemiddeling We verwelkomen je graag in ons team!

Lees meer

structureel

Binnenstad

Projectcoördinatie

Beschrijving

Aanbod: vrijwilligerswerk waarbij je wordt uitgedaagd
Buurtbemiddelaar in Gouda
Soms wordt het woongenot verstoord door problemen met de buren. Dan kan Buurtbemiddeling een oplossing zijn. Buurtbemiddelaars helpen buren om de overlast bespreekbaar te maken.
Als getrainde vrijwilliger ga je (altijd) samen met je collega bemiddelaar op pad.
Wat bieden wij jou?
. Een manier om actief bij te dragen aan leefbaarheid in Gouda
. Een basistraining Buurtbemiddeling
. Begeleiding door een professionele coördinator
. Een enthousiast en gemotiveerd team
Wat vragen wij van je?
. Flexibele inzet bij huisbezoeken bemiddelingen (je eigen agenda is leidend)
. Goed kunnen luisteren
. Bereidheid om trainingen te volgen en deel te nemen aan teamavonden
Ben je geïnteresseerd en ouder dan 20 jaar? Neem dan contact op met:
Monique - coördinator Buurtbemiddeling

We verwelkomen je graag in ons team!

Praktische informatie

Locatie

Binnenstad

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Gouda

Lesbegeleider Natuur- en Duurzaamheidslessen

Centrum voor Natuur en Milieu Educatie de Zwanebloem/ ODMH

Ons Centrum voor natuur- en milieueducatie (CNME) de Zwanebloem organiseert educatieve activiteiten voor leerlingen van de basisschool. Op de leszolder van kinderboerderij ‘de Goudse Hofsteden’ geven vrijwilligers les over verschillende onderwerpen zoals natuur, het weer, duurzaamheid, gezondheid en huisdieren. Zou jij eens per week of per twee weken een basisschoolklas willen begeleiden in een les over dieren/natuur? De lessen vinden plaats op de leszolder van CNME de Zwanebloem dat gevestigd is op de Kinderboerderij Gouda. Bij de lessen zijn de leerkracht en ouders aanwezig. Een les duurt 2 tot 2 ½ uur. Wij bieden jou: • Een interessante en inspirerende functie voor bijv. 1 dagdeel per week; • Een inwerktraject door de vaste vrijwilligers; • Vrijwilligersuitjes. Wij vragen: • Mensen met belangstelling voor het werken met kinderen en voor natuur. • Mensen die geen angst hebben voor het hanteren van kleine dieren. • Diepgaande kennis van de natuur is niet nodig.

Structureel
Gouda

Duizendpoot

Historische Vereniging Die Goude

Gouda is een stad om trots op te zijn. Historische Vereniging Die Goude zoekt een 'duizendpoot'. Kent u de kunstuiting in de onderdoorgang onder het spoor door in de Stationstraat ‘Gouda is een tijdmachine. Je kan in elke eeuw uitstappen.’ De kunst is van de hand van Klara Smeets. De werkgroep Gouda Tijdmachine heeft de ambitie om de woorden van deze kunstenares om te zetten in een digitale vorm. Veel geschiedenis van Gouda ligt vast in papieren archieven of beeldmateriaal. De werkgroep Gouda Tijdmachine spant zich in verschillende groepen in om deze archieven om te zetten in digitale vormen en met elkaar in verband te brengen. Daarmee wordt beoogd een beeld te krijgen van Gouda op een bepaald moment in de geschiedenis: en dus “uit te stappen” in een bepaalde periode. Het project blijkt zeer omvangrijk te zijn. Dit project wordt in nauwe samenwerking met het Streekarchief Midden-Holland uitgevoerd. Het team van Gouda Tijdmachine heeft nog vele handjes en voetjes nodig om het project verder in gang te brengen en uit te voeren. Dat gaat van mensen die de archiefstukken (meestal als fotomateriaal beschikbaar) om kunnen zetten in digitale vorm. En ook mensen die het overzicht houden van alle werkzaamheden die worden uitgevoerd en die nog uitgevoerd moeten worden.

Structureel
Gouda

Barmedewerker Brasserie Gewaeght

Zorgpartners Midden Holland Prinsenhof

VOOR TUSSEN DE MIDDAG (ca. 11.30 tot 13.30 uur) OP DAG(EN) IN OVERLEG zijn wij op zoek naar (een) vrijwilliger(s) die het team in onze Brasserie wil ondersteunen. De werkzaamheden bestaan uit: - het welkom heten van bewoners, bezoekers en medewerkers - bedienen van de kassa - het serveren van gerechten - lichte schoonmaakwerkzaamheden Bent of kent u iemand die deze vrijwilligerstaak op zich wil nemen, neem dan contact op voor meer informatie. Wat vragen wij van u: - U maakt zichzelf graag nuttig; - U bent sociaal ingesteld - U bent enthousiast en flexibel; - U kunt verantwoord zelfstandig werken en volgt instructies op; - Afspraak is afspraak en u doet uw uiterste best om deze afspraak na te komen; - U heeft affiniteit met de doelgroep dementerenden; - U beheerst de Nederlandse taal redelijk tot goed; Wij bieden: *Inwerkprogramma en proeftijd *Samenwerkingsovereenkomst (Na een proefperiode van 1 maand) *Verzekering conform vrijwilligersbeleid Zorgpartners Midden-Holland *Mogelijkheid tot deelname aan relevante workshops en scholingen. *Gratis lidmaatschap Service Pakket *Kerstpakket en jaarlijks een vrijwilligersfeest/ -uitje

Structureel
Gouda

Computer en ICT Assistent (wachtlijst)

Goede Doelen Tankstation De Baanderij / Centrum voor Hulporganisaties

Wie zijn we? Goede Doelen Tankstation De Baanderij is sinds 1999 actief op Industriestraat 1 in Gouda. Daar hebben we een 24/7 zelfbediening tankstation, wasboxen en een wasstraat met steeds meer klanten. Dat zorgt voor inkomen dat we met volle overtuiging investeren in het DB Centrum voor Hulporganisaties. Zo helpen we ruim 170 verschillende goede doelen organisaties per jaar met logistiek, productie, transport en nog veel meer. Een container met schoolmeubilair voor Kenia, een ambulance voor Suriname of kisten gereedschap voor Tanzania, noodhulp voor oorlogsgebied: we helpen graag! Hiervoor hebben we een loods van 4000m2 en een buitenterrein waarop zo’n 30 containers met hulpmateriaal staan. Met een kleine staf en veel vrijwilligers houden we de kosten laag en helpen we waar mogelijk. Onze eigenschappen: Vriendelijk, betrokken, persoonlijk, oplossingen zoeken, gedreven, afspraken nakomen. Wie zoeken we? We zoeken een nieuwe vrijwilliger als Computer en ICT Assistent voor 4 – 16 uur per week. Op dit moment hebben we genoeg assistentie voor deze klus, maar dat kan snel veranderen - we kunnen je wel een plekje op de wachtlijst / oproeplijst geven. Wat ga je doen? Alle technische werkzaamheden die we in eigen beheer doen aan laptops, desktops en randapparatuur voor hulporganisaties (vaak scholen) in het buitenland. We krijgen regelmatig flinke hoeveelheden computers en daarvan kunnen er meestal veel ingezet worden voor hulporganisaties. Een gedeelte is niet meer te gebruiken en die recyclen we zo veel mogelijk. - Bepalen wat herbruikbaar en wat recyclebaar is - Testen van instellingen, software en hardware - Demonteren van onderdelen - Onderdelen vervangen - Controleren en gebruiksklaar maken En als dat lukt hebben we vast nog meer klussen voor je… Wie zoeken we? - Iemand met een technische opleiding en achtergrond - Iemand met passende werkervaring - Je wilt graag goed werk afleveren en werkt precies - Je bedenkt praktische oplossingen - Je kunt (na uitleg en inwerken) geheel zelfstandig en zonder begeleiding klussen uitvoeren, soms samen met andere vrijwilligers - Je bent ouder dan 18 en jonger dan 75 jaar ( echt waar...leeftijd maakt niet uit) Wat bieden we? - Een open werksfeer - We kijken naar kansen en mogelijkheden en wat je leuk vindt - Veel variatie en afwisseling, soms zelfs op hele korte termijn - Geen (vrijwilligers) vergoeding - Flexibiliteit maar geen vrijblijvendheid - Werktijden en werkdagen in overleg, kan op 'vaste dagen' en op oproepbasis, tussen 09:00 en 16:00 uur. Lijkt het je wat of heb je vragen? Neem dan contact op met Perry of Gertjan. Stuur ons een bericht waarin je je voorstelt en duidelijk maakt wat je kunt en wilt en hoe je ons wilt helpen. Als we daar blij van worden nodigen we je uit voor een kennismakingsafspraak (met korte rondleiding). Lijkt het ons daarna allebei wat dan kom je twee weken proefdraaien. Je reactie is welkom!

Structureel
Leiden, Katwijk, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger Logistiek

Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. In Nederland is het Rode Kruis ingedeeld in 23 districten. Voor het district Hollands Midden zoeken wij een logistiek vrijwilliger voor 4-8 uur per week. Als Logistiek vrijwilliger ondersteun je de Locatiecoördinatoren Hulpverlening van de diverse locaties in Hollands Midden. Als Rode Kruis zijn wij altijd druk in de weer. Zo zetten we ons in op evenementen en organiseren we trainingen. Deze activiteiten kunnen alleen doorgaan als onze logistiek op orde is. Zij zorgen er niet alleen voor dat alle materialen op voorraad zijn en klaargezet worden, maar ook dat deze op tijd geleverd worden en uiteindelijk weer op de juiste plek in het magazijn belanden. Daarmee is logistiek een van de belangrijkste onderdelen. Een overzicht van de taken zijn: - In samenwerking met de Locatiecoördinator zorg je ervoor dat het magazijn, voorraad, materiaal en materieel op orde zijn. - Je zorgt voor het ophalen en brengen van materiaal tussen de verschillende locaties van het Rode Kruis district Hollands Midden (incidenteel daarbuiten). - Je brengt en haalt spullen bij externe partijen. - Je controleert de correctheid van de inhoud van de tassen, materiaal en materieel. - Je bent actief met het op- en afbouwen van de EHBO-posten in samenwerking met de hulpverleners bij de inzet of een evenement. Wat vragen we van jou? - Je bent enthousiast, accuraat en zelfstandig. - Je bent flexibel inzetbaar, zowel overdag als ’s avonds. Er zijn mogelijkheden om ook bij noodhulpverlening ingezet te worden. - Je kunt goed organiseren, hebt een “hands-on mentaliteit” en het vermogen om te improviseren. - Je bent in bezit van een rijbewijs B, eventueel BE. - Je hebt een certificaat Uitgebreide Eerste Hulp (of vergelijkbaar) of je bent bereid dit te halen op onze kosten - Je bezit voor de functie van chauffeur minimaal een rijbewijs B. Rijbewijs BE en/of C(1) zijn een pré. Zonder rijbewijs kun je alleen worden ingezet als bijrijder. - Je bent fysiek in staat zware materialen te tillen en verplaatsen. - Je bent woonachtig in (de buurt van) de locatie. Wat bieden wij? Vrijwillig betekent niet vrijblijvend, naast dat wij straks onze verwachtingen uitspreken zie je hieronder wat wij te bieden hebben: - Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten. - Het staat niet alleen goed op je cv, ook kan je doorgroeien en bij verschillende projecten aan de slag zodat je jezelf blijft uitdagen en anderen inspireert. - Natuurlijk vergoeden wij je reiskosten en andere onkosten. - Een sociale en warme omgeving met een groot vrijwilligersnetwerk. - Naast zingevend werk, is er ook tijd voor ontspanning! We organiseren regelmatig leuke evenementen en borrels waarbij plezier voorop staat!

Structureel
Jongeren
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Gouda

Begeleiding bij werken op de zorgboerderij

Zorgpartners Midden Holland Prinsenhof

Samen met jonge mensen met dementie werken op de zorgboerderij iets voor u? Voor de donderdagmiddag zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die wil ondersteunen bij het wekelijkse bezoek van een groep jonge verpleeghuisbewoners met dementie aan de zorgboerderij. Iedere donderdagmiddag tussen 12:00 en 16:30 uur gaan we met een groep jonge bewoners werken op de zorgboerderij in Bergambacht, waar we allerhande (klus-)werkzaamheden verrichten. We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die samen met de groep verpleeghuisbewoners en een vaste medewerker mee wil naar Bergambacht (groepsvervoer is geregeld) en hen wil ondersteunen bij hun werkzaamheden op de zorgboerderij. Lijkt het u leuk om niet alleen zelf fysiek bezig te zijn op de zorgboerderij maar juist ook om onze bewoners te stimuleren en begeleiden en daar waar nodig te ondersteunen bij hun werkzaamheden op de zorgboerderij? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Onze vrijwilligerscoordinator en jobcoach kunnen u alles vertellen over dit bijzondere project. Wat vragen wij van u: - U bent fysiek fit; - U bent enthousiast en flexibel; - U bent geduldig en kunt goed luisteren; - U kunt affiniteit met de doelgroep jonge mensen met dementie; - U weet cliënten te motiveren en hebt sociale kwaliteiten en uitstraling; - U vindt het belangrijk dat onze cliënten zich geborgen voelen; - U kunt verantwoord zelfstandig werken en volgt instructies op van collega's; - Afspraak is afspraak en u doet uw uiterste best om deze afspraak na te komen; - U beheerst de Nederlandse taal redelijk tot goed; Wij bieden: *Inwerkprogramma en proeftijd *Samenwerkingsovereenkomst (Na een proefperiode van 1 maand) *Verzekering conform vrijwilligersbeleid Zorgpartners Midden-Holland *Mogelijkheid tot deelname aan relevante workshops en scholingen. *Gratis lidmaatschap Service Pakket *Kerstpakket en jaarlijks een vrijwilligersfeest/ -uitje

Structureel
Gouda

Gastvrouw bij het Leger des Heils

Leger des Heils

De huiskamer van korps Gouda is dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend open voor iedereen die zin heeft in een goed gesprek, een spelletje of die voor een klein prijsje iets wil kopen in de ‘tweede kans’ kledingwinkel. Onze gastvrouwen serveren dan koffie of thee en eind van de ochtend een tosti en verse, door onze kok gemaakte soep. Wij zoeken uitbreiding van ons vrijwilligersteam voor de woensdagochtend. Bent u vriendelijk en gastvrij, kunt u goed luisteren en hebt u een warm hart voor mensen van allerlei komaf en rangen en standen? Kom dan snel bij ons langs voor een kennismaking !

Structureel
Jongeren
Gouda

Algemeen bestuurslid (vrijwilliger)

Wereldwinkel Gouda

De Wereldwinkel is de fairtrade cadeauwinkel van Gouda en wordt gerund door 35 enthousiaste vrijwilligers en een betaalde winkelmanager. Het bestuur is verantwoordelijk voor alle activiteiten die namens de Wereldwinkel worden uitgevoerd. Dit betekent dat wij het beleid bepalen, bijvoorbeeld door vast te stellen hoe op nieuwe ontwikkelingen wordt ingespeeld. Het bestuur vergadert 1 keer per maand. Op dit moment is het bestuur op zoek naar een Algemeen bestuurslid Taken • Je denkt mee over het ondernemingsplan en de uitvoering daarvan • Je draagt bij aan de verdere beleidsontwikkeling • Je geeft mede richting aan nieuwe ontwikkelingen • In overleg met de overige bestuursleden worden de taken verdeeld Functie-eisen • Je bent gemotiveerd om de missie en de visie van de Wereldwinkel uit te dragen • Je bent communicatief vaardig • Je vindt het leuk om samen te werken maar kunt ook zelfstandig functioneren Informatie en sollicitatie Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jessica Buitink, secretaris van het bestuur, te bereiken op telefoonnummer 06-54920121. Jouw bondige sollicitatiebrief met cv kun je sturen naar winkel@wereldwinkelgouda.nl

Structureel