Direct naar de inhoud van deze pagina

Maatjes als organisatie regelen

Wij verbinden vrijwilligers (maatjes), hulpvragers en maatschappelijke organisaties met maatjesprojecten. Zoek je nieuwe deelnemers voor een maatjesproject, een maatje voor een cliënt of heb je een andere hulpvraag? Registreer je dan als professional op dit platform en plaats een hulpvraag in de categorie 'Maatjes'.

Registreren en maatje aanvragen


Eenzaamheid omdenken

Organisaties zoeken vaak maatjes voor mensen die zich eenzaam voelen. Vrijwilligerswerk blijkt als een van de weinig interventies effectief te zijn in het verminderen van eenzaamheid (Eén tegen Eenzaamheid, VWS 2018). Omdenken dus, van hulpvrager naar vrijwilliger.

Wij geloven dat iedereen iets te bieden heeft. Dat geldt ook voor eenzaamheid: als je een maatje zoekt, word je vanzelf een maatje voor de ander. Maar ook andere soorten vrijwillige inzet kunnen geschikt zijn om eenzame gevoelens te verminderen. Benieuwd wat passend zou zijn voor jouw cliënt? Met meer dan 20.000 nieuwe vrijwilligersvacatures per jaar is de kans groot dat je hier direct iets geschikt vindt!

 

Maatjes_Gezocht header

 

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn organisatie ook aanmelden?

Ja dat kan. Registreer je als professional. Een maatjesaanvraag plaats je heel eenvoudig door een hulpvraag te plaatsen in de categorie 'Maatjes'.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. Hier lees je er alles over!
 
Zijn alle maatjesprojecten bij jullie bekend?
Zoek je een maatje voor iemand? Dan ben je ook van harte welkom op deze site. Je vindt hier heel veel verschillende organisaties én buurtgenoten die kunnen helpen. Zijn dat alle maatjesprojecten in Nederland? Waarschijnlijk niet, maar we doen ons best om ze allemaal te verzamelen. Ook op website van het Oranjefonds vind je heel veel maatjesprojecten terug. Dus ben je op zoek naar maatjes? Registreer je dan op deze website én die van het Oranjefonds.
 
 

 

Deelnemen met maatjesproject

Elke maatschappelijke organisatie en iedereen die een maatje zoekt, is welkom op dit platform. Je vindt hier alle openstaande maatjes aanvragen. Staat die van jou er nog niet tussen? Registreer je als professional en plaats eenvoudig een vraag in de categorie 'Maatjes'.

"Enthousiast geworden?"

 

Ben je enthousiast geworden en wil je ons helpen om voor iedereen een maatje te vinden? Deel deze pagina dan met je netwerk met de social media buttons bovenaan deze pagina!

Maatjes_Gezocht_header