Direct naar de inhoud van deze pagina

Museum voor Vrede en Geweldloosheid

Adres
Ezelsveldlaan 212
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Vestigingplaats
Delft
Website
http://www.vredesmuseum.nl
Omschrijving
Over de hele wereld zijn er vredesmusea. Zij spreken het publiek op een originele en inspirerende wijze aan. In Nederland richtten verschillende vredesorganisaties in 1995 een stichting op om te komen tot een Museum voor Vrede en Geweldloosheid. Ook een Vlaamse organisatie sloot zich hierbij aan.

In 1999 startte het museum met reizende tentoonstellingen en een website die uitgroeide tot een virtueel museum. In 2013 kwam er een samenwerking tot stand met het Verzetsmuseum Zuid-Holland. Daardoor kregen we de beschikking over een eigen expositieruimte. In 2014 was die zover ingevuld met vaste en wisselende elementen dat we konden spreken van een compact museum.
Op onze website vindt je veel historische informatie, zoals affiches, foto's. gedichten, citaten. Daarnaast kan je bij ons tentoonstellingen over Vrede, bv. over Gandhi en Hiroshima, lenen, bijvoorbeeld voor uw eigen activiteit, vergadering of op school.

Wij zijn aangesloten bij het wereldwijde 'Internationale Netwerk van Vredesmusea', dat als 'niet gouvernementele organisatie' (NGO) door de Verenigde Naties is erkend.
Omgeving Vraag omschrijving Type dienst
Kort Haarlem Gastvrouw/heer op 28 september Gastvrouw / -heer
Binnenstad / Centrum PR vrijwilliger Marketing, communicatie & PR
Binnenstad / Centrum Social media ster Marketing, communicatie & PR
Logo van Museum voor Vrede en Geweldloosheid