Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips voor vrager

Wanneer u via Goudvoorelkaar.nl in contact bent gekomen met een vrijwilliger of professional is het verstandig een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken om te kijken of het klikt. Ook hier is bewust omgaan met uw veiligheid van belang. Goudvoorelkaar heeft voor u de volgende tips opgesteld die u als richtlijn kunt hanteren:

Tip 1: Goudvoorelkaar werkt met een referentiesysteem. Heeft een aanbieder op uw vraag gereageerd? Bekijk dan altijd of deze persoon al referenties op Goudvoorelkaar heeft.

Tip 2: Wilt u liever niet gelijk bij u thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals de bibliotheek of een café in de buurt.

Tip 3: Vraag de vrijwilliger of professional om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 4: Ook kunt u de vrijwilliger of professional vragen een CV mee te nemen of u van te voren toe te sturen, zodat u dit indien gewenst kunt controleren. Bij professionele aanbieders kunt u ook vragen om het KvK nummer en dit controleren op www.kvk.nl. Het KvK nummer wordt door Goudvoorelkaar bij inschrijving ook gecontroleerd.

Tip 5: Neem een vriend of familielid mee naar uw kennismakingsgesprek.

Tip 6: Vertrouw op uw gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon in u op? Wat maakt dat u zich zo voelt? Wilt u met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 7: Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar en/of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst kunt u samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 8: Veilig internetten. Verander regelmatig uw wachtwoord, let er op dat u uitlogt wanneer u gebruikt maakt van een openbare computer en gebruik de laatste versie van een internetbrowser. Klik hier voor meer tips over veilig internetten.

Tip 9: Wanneer u als particulier een individuele vraag plaatst, en u zoekt hier ondersteuning bij, dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Team Gouda of u kunt contact opnemen met het VrijwilligersInformatiePunt.

Goudvoorelkaar wenst u veel succes toe!