Direct naar de inhoud van deze pagina

VrijwilligersInformatiePunt

Vrijwilligerswerk verdient ondersteuning

Zonder vrijwilligers zou Gouda er heel anders uitzien! De gemeente Gouda is trots op haar vele vrijwilligers. Om al deze vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te ondersteunen bestaat het VrijwilligersInformatiePunt (VIP).Het VIP wil zoveel mogelijk Goudse inwoners enthousiast maken én houden voor vrijwilligerswerk. Met vrijwilligerswerk help je anderen, maar het levert ook veel op. Het is leuk, waardevol, geeft energie, zelfvertrouwen, je ontmoet anderen, ontwikkel jezelf en het kan structuur bieden.

Niet voor niets is ons motto: "Met elkaar, voor elkaar, de winst zit in het meedoen!"

Dit doet het VIP onder andere door het aanbieden en ondersteunen van Goudvoorelkaar.nl. Daarnaast organiseert het VIP een aantal evenementen zoals de Vrijwilligersmarkt, de Maatschappelijke Beursvloer en het Vrijwilligersfeest. Ook organiseert het VIP veel workshops en trainingen zoals bijvoorbeeld Crowdfunding, Krachtig bestuur, Werven van vrijwilligers, Talentontwikkeling, Coachings- en adviesvaardigheden.

U kunt bij het VrijwilligersInformatiePunt terecht voor:

  • Informatie en advies
  • De vacaturebank, Goudvoorelkaar.nl
  • Deskundigheidsbevordering
  • Promotie van vrijwilligerswerk
  • Ondersteuning bij Goudvoorelkaar.nl
  • Vrijwilligersverzekering

Op onze website www.gouda.nl/vip vindt u meer informatie.

Wilt u graag persoonlijk contact met een van de adviseurs van het VrijwilligersInformatiePunt (VIP) Gouda? Dat kan! Mail: vip@gouda.nl of bel met: Mary Geerts (0182) 588 295, Marjo van Loon (0182) 588 185, Heleen Schuurmans (0182) 588 659 of Ingrid Vink (0182) 588 357.